Изненадата Оман

В туризма, както и навсякъде другаде статуквото и клишето често са ръководни за решенията на хората. Ако вече сте купили самолетни билети до Дубай, обърнете поглед към крайната югоизточна част на Арабския полуостров, където едно бижу на източната прелест чака да бъде открито. Това е Оман – необятен бряг, страхотни пейзажи и летни температури през януари – на няколко часа с кола от Дубай.

Дубай

Макар и в тропичния пояс, Султанатът е с много сух климат и голяма част от него е безкрайно море от дюни. Бреговата линия от 2092 км. е с разнообразен релеф – дълбоки заливи, лагуни, коралови рифове и скалисти острови. Към всичко това природата е прибавила гигантски

подземни галерии и пещери с размерите на небостъргач, издълбани от водите във варовиковите планини на Оман. И тъй като страната е изключително богата, скоро ще се осъществи проект за създаване на пещерен парк с величествени мащаби, който ще изтъква красотата и вълшебството на природните феномени.

В столицата Маскад може да се намерят хотели с такива поразяващи гледки, че да не ти се помръдва от терасата. Маскад е на Арабско море, а то е отворено към Индийския океан – тук отливът оголва десетки метри от дъното, които залезите населяват с причудливи форми и цветове, а впечатлението е неописуемо.

Късметлиите, улучили планктонното нашествие никога няма да забравят потапянето в топлия и нежен светлинен воал, в който се превръща морето няколко пъти годишно. Деветте острова на север са национален резерват, предлагащ т чудесни места за гмуркане с хиляди видове обитатели. Останалото открийте сами…

Категория: Авиокомпании, Пътуване
ТАГ: , , , , , , , ,

Евтини полети